Roi Mat
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ποικιλιακός Οίνος
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Ποικιλίες:Μοσχάτο Μαύρο Τυρναβου 100%
Ημερομηνίες Τρύγου: Δεύτερο Δεκαπενθήμερο Αυγούστου
Διάρκεια Αλκοολικής Ζύμωσης: 8 -10 μερες
Αλκοολικοί Βαθμοί (20Ο C): 6,0-7,0 vol
pH: 3,0-3,3
Ολική Οξύτητα (gr/lt): 5,0-5,5
Πτητική Οξύτητα (gr/lt): 0,04-0,06
Ελεύθερα Θειώδη (ppm): 18-25
Ολικά Θειώδη (ppm): 50-60
Αζύμωτα Σάκχαρα (gr/lt): 45
Πίεση (bar 20ΟC): 3,0
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ / ΩΡΙΜΑΝΣΗ
Παράγεται από την ποικιλία Μαύρο Μοσχάτο Αμβούργου που βρίσκεται σε ελεγχόμενη ωρίμανση.
Ζυμώνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες 15-17ΟC σε inox δεξαμενές.
Ζύμωση με Γηγενής Άγριες Ζύμες
Σταμάτημα της αλκοολικής ζύμωση όταν επιτευχθεί ο επιθυμητός αλκοολικος βαθμός
Ακολουθεί μετάγγιση και πάγωμα της δεξαμενής.
ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Στο στόμα πλούσιο και αρμονικό με διακριτική οξύτητα, ευχάριστη και πληθωρική γεύση, που συνοδεύεται από εναν ευγενή αφρισμό.
Σερβίρεται παγωμένο, με συνοδεία πλήθους γαστρονομικών επιλογών ή και μόνο του κάθε στιγμή της ημέρας.
Ιδανικό για party και events!
ΦΙΑΛΕΣ / ΕΤΙΚΕΤΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ποικιλιακός Οίνος
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Ποικιλίες Μοσχάτο Αλεξάνδριας 100%
Ημερομηνίες Τρύγου Πρώτο Δεκαήμερο Αυγούστου
Διάρκεια Πρώτης Αλκοολικής Ζύμωσης 10 -12 μέρες
Διάρκεια Δεύτερης Αλκοολικής Ζύμωσης 6 μέρες
Αλκοολικοί Βαθμοί (200C) 12,0 vol
pH 3,1-3,1
Ολική Οξύτητα (gr/ltr.τρ.ο) 6,0-6,4
Πτυτική Οξύτητα (gr o.o/ltr) 0,06-1,0
Ελεύθερα Θειώδη (ppm) 20-25
Ολικά Θειώδη (ppm) 50-60
Αζύμωτα Ζάκχαρα (gr/ltr) 6,0
Πίεση (bar 20 0C) 6,0
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ / ΩΡΙΜΑΝΣΗ
ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Ένας έντονα αρωματικός αφρώδης οίνος με πλούσια, ολόφρεσκη μύτη όπου μέσα από δροσιστικές φυσαλίδες απελευθερώνονται αρώματα , γλυκολέμονου, μπανάνας, βερίκοκου με ανθικά αρώματα λουλουδιών και εσπεριδοειδών. Με έντονο αφρισμό και μεγάλη διάρκεια φυσαλίδων.
Μέτριου όγκου στο στόμα, με ισορροπημένη οξύτητα και έντονα φρουτώδη γεύση και καλή διάρκεια επίγευσης.
ΠΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ 10-12 °C