Λευκός Ξηρός Οίνος TERRA NOSTRA
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ποικιλιακός Οίνος
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Ποικιλίες: Μοσχάτο Μαύρο Τυρνάβου 100%
Ημερομηνίες Τρύγου: Πρώτο Δεκαήμερο Σεπτεμβρίου
Διάρκεια Αλκοολικής Ζύμωσης: 12-14 μέρες
Αλκοολικοί Βαθμοί (20Ο C): 11,5-12,0
pH: 3,5-3,7
Ολική Οξύτητα (gr/lt): 4,5-5,0
Πτητική Οξύτητα (gr/lt): 0,08-1,0
Ελεύθερα Θειώδη (ppm): 18-22
Ολικά Θειώδη (ppm): 80-90
Αζύμωτα Σάκχαρα (gr/lt): 0,08-1,0
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ / ΩΡΙΜΑΝΣΗ
Παράγεται με την μέθοδο Blanc de Noir.
Τα σταφύλια μετά την έκθληψή τους οδηγούνται στην δεξαμενή όπου παραμένουν για κρυοεκχύληση. Σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Με την μέθοδο της αφαίμαξης αφαιρούμε τον μούστο πριν αναπτυχθεί το ρόδινο χρώμα της ποικιλίας.
Ζύμωση με Γηγενής Άγριες Ζύμες
Aλκοολική Ζύμωση σε inox δεξαμενές για 12-14 μέρες περίπου σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες 15-17ΟC.
Παραμονή πάνω σε φίνες λεπτές οινολάσπες και συνεχόμενο batonage για δυο μήνες μετά το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης.
ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Χρώμα λαμπερό, υποκίτρινο με εκρηκτικά αρώματα φρούτων στην μύτη, διακριτική οξύτητα και ευχάριστη επίγευση.
ΠΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ 10-12 °C