Μέλιρρος
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ποικιλιακός Οίνος
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Ποικιλίες: Μοσχάτο Μαύρο Τυρνάβου 100%
Ημερομηνίες Τρύγου: Δεύτερο Δεκαπενθήμερο Σεπτεμβρίου
Διάρκεια Αλκοολικής Ζύμωσης: 25-30 μέρες
Αλκοολικοί Βαθμοί (20Ο C): 14,0-15,0
pH: 4,0
Ολική Οξύτητα (gr/lt): 5,0-6,0
Πτητική Οξύτητα (gr/lt): 0,20-0,30
Ελεύθερα Θειώδη (ppm): 15-20
Ολικά Θειώδη (ppm): 60-80
Αζύμωτα Σάκχαρα (gr/lt): 120-150
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ / ΩΡΙΜΑΝΣΗ
Μετά την ωρίμανση των σταφυλιών, τρυγούνται και τοποθετούνται πάνω σε δύχτια στο έδαφος για να επέλθει η φυσική τους αφυδατωση.
Λιάζονται περίπου για 30 μέρες. Όταν επιτευχθεί η επιθυμιτή τους υπέρ ωρίμανση, ζυμώνοντα για 25-30 μέρες σε inox δεξαμενές σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες 20ΟC.
Ζύμωση με Γηγενής Άγριες Ζύμες. Μετά την ζύμωσή τους τοποθετούνται για δύο χρόνια σε δρύινα βαρέλια για την ολοκλήρωση της ωρίμανσής τους.
ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Πρόκειται για ένα γλυκό κρασί που «κλειδώνει» μέσα του ήλιο και γεύσεις, χαρισμένες από τον φυσικό τρόπο αφυδάτωσής του και την παραμονή του για δύο χρόνια σε δρύινα βαρέλια.
Ένας καλοφτιαγμένος επιδόρπιος οίνος με ταυτότητα και την χαρακτηριστική ονομασία Μέλιρρος.
ΠΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ 10-12 °C