Chardonnay Oak
Μία μοναδική “επαφή”, όπου τα στοιχεία της δρυός αγκαλιάζουν υπέροχα τα πρωτογενή ανθικά και φρουτώδη αρώματα του Chardonnay.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ποικιλιακός Οίνος
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Ποικιλίες: Chardonnay 100%
Ημερομηνίες Τρύγου: Πρώτο Δεκαήμερο Αυγούστου
Διάρκεια Ακοολικής Ζύμωσης: 15-17 μέρες
Αλκοολικοί Βαθμοί (20ΟC): 13,0 -13,5 vol
pH: 3,2-3,4
Ολική Οξύτητα (gr/lt):6,0-6,2
Πτητική Οξύτητα (gr/lt): 0,08-1,0
Ελεύθερα Θειώδη (ppm): 20-25
Ολικά Θειώδη (ppm):100-120
Αζύμωτα Ζάκχαρα (gr/lt): 0,07-1,0
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ / ΩΡΙΜΑΝΣΗ
Κρυοεκχύλιση (Συν παραμονή γλεύκους και ραγών) για 48h σε χαμηλές θερμοκρασίες 5-7ΟC
Aλκοολική Ζύμωση σε inox δεξαμενές για 15-17 μέρες περίπου σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες 15-17ΟC Ζύμωση με Γηγενής Άγριες Ζύμες Παραμονή πάνω σε φίνες λεπτές οινολάσπες και συνεχόμενο batonage για ένα μήνα μετά το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης.
Μεταφορά σε δρύινα βαρέλια Ermitage 500ltr και παραμονή σε αυτά για έξι μήνες.Παραμονή πάνω σε φίνες λεπτές οινολάσπες και συνεχόμενο batonage έως τη στιγμή της εμφιάλωσης του.
Aλκοολική Ζύμωση σε inox δεξαμενές για 15-17 μέρες περίπου σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες 15-17ΟC Ζύμωση με Γηγενής Άγριες Ζύμες Παραμονή πάνω σε φίνες λεπτές οινολάσπες και συνεχόμενο batonage για ένα μήνα μετά το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης.
Μεταφορά σε δρύινα βαρέλια Ermitage 500ltr και παραμονή σε αυτά για έξι μήνες.Παραμονή πάνω σε φίνες λεπτές οινολάσπες και συνεχόμενο batonage έως τη στιγμή της εμφιάλωσης του.
ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Μία μοναδική “επαφή”, όπου τα στοιχεία της δρυός αγκαλιάζουν υπέροχα τα πρωτογενή ανθικά και φρουτώδη αρώματα του Chardonnay.
Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε γαλλικάβαρέλια Ermitage 500 λίτρων,όπου το κρασί παλαιώνει για 6 μήνες με την παρουσία των οινολασπών. Διακρίνεται από πολυπλοκότητα και ένταση στη μύτη, όπου η βανίλια, οι ξηροί καρποί και ο καπνός δένουν με αρώματα εξωτικών φρούτων και εσπεριδοειδών.
Με οξύτητα ισορροπημένη και εναρμονισμένη με το σύνολο, φρουτώδη επίγευση μακριάς διάρκειας και τον δρυ να σβήνει όμορφα και γλυκά.
ΠΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ 10-12 °C
Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε γαλλικάβαρέλια Ermitage 500 λίτρων,όπου το κρασί παλαιώνει για 6 μήνες με την παρουσία των οινολασπών. Διακρίνεται από πολυπλοκότητα και ένταση στη μύτη, όπου η βανίλια, οι ξηροί καρποί και ο καπνός δένουν με αρώματα εξωτικών φρούτων και εσπεριδοειδών.
Με οξύτητα ισορροπημένη και εναρμονισμένη με το σύνολο, φρουτώδη επίγευση μακριάς διάρκειας και τον δρυ να σβήνει όμορφα και γλυκά.
ΠΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ 10-12 °C