Έκτη αίσθηση
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ποικιλιακός Οίνος
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Ποικιλίες Μοσχάτο Αλεξάνδριας 100%
Ημερομηνίες Τρύγου Πρώτο Δεκαήμερο Αυγούστου
Διάρκεια Πρώτης Αλκοολικής Ζύμωσης 10 -12 μέρες
Διάρκεια Δεύτερης Αλκοολικής Ζύμωσης 6 μέρες
Αλκοολικοί Βαθμοί (20ΟC) 12,0-12,5 vol
pH 3,2-3,4
Ολική Οξύτητα (gr/ltr.τρ.ο) 5,0-5,4
Πτυτική Οξύτητα (gr o.o/ltr) 0,06-1,0
Ελεύθερα Θειώδη (ppm) 20-25
Ολικά Θειώδη (ppm) 60-80
Αζύμωτα Ζάκχαρα (gr/ltr) 15
Πίεση (bar 20 0C) 3,0
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ / ΩΡΙΜΑΝΣΗ
Παράγεται με την μέθοδο κλειστής δεξαμενής (CUVE CLOSE). Πραγματοποιούμε την πρώτη αλκοολική ζύμωση σε χαμηλές θερμοκρασίες 15-170C., για 10-12 μέρες περίπου. Ζύμωση με Γηγενείς Άγριες Ζύμες .Μετά το πέρας αυτής πραγματοποιούμε την δεύτερη αλκοολική ζύμωση με κλειστή δεξαμενή (μετά τον εμβολιασμό της )
Για να αποκτήσουμε την επιθυμητή πίεση και αφρισμό με υπολοιπόμενα ζάχαρα.
ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Γεύση: Πληθωρική με φυσική γλυκύτητα.
Όσφρηση: Πρωτογενή αρώματα σταφυλιού.
Ακοή: Εκρήξεις φυσαλίδων μέτριας έντασης.
Αφή: Γαργαλιστική στη γλώσσα και στον ουρανίσκο. Αποτέλεσμα των παραπάνω αισθησιακών συνδυασμών είναι το συγκεκριμένο κρασί με την χαρακτηριστική προσωπικότητα.
ΠΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ 10-12 °C