Κάρυος Γη Ροζέ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ποικιλιακός Οίνος
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Ποικιλίες: Λημνιώνα 100%
Ημερομηνίες Τρύγου: Τρίτο Δεκαήμερο Αυγούστου
Διάρκεια Ακοολικής Ζύμωσης: 12-15 μέρες
Αλκοολικοί Βαθμοί (20ΟC): 12,0-12,5 vol
pH: 3,4-3,6
Ολική Οξύτητα (gr/lt): 5,4-5,8
Πτητική Οξύτητα (gr/lt): 0,08 -1,0
Ελεύθερα Θειώδη (ppm): 18-25
Ολικά Θειώδη (ppm): 90-110
Αζύμωτα Ζάκχαρα (gr/lt): 1,0-1,2
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ / ΩΡΙΜΑΝΣΗ
Παράγεται με την διαδικασία της αφαίμαξης όπου τα στέμφυλα βρίσκονται στην φάση της.
Προζυμωτική εκχύλιση 4-6h (Συν παραμονή γλεύκους και ραγών) για την επίτευξη του ζητούμενου χρώματος.
Αλκοολική Ζύμωση σε inox δεξαμενές για 12- 15 μέρες περίπου σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες 15-17ΟC.
Ζύμωση με Γηγενής Άγριες Ζύμες.
Παραμονή πάνω σε φίνες λεπτές οινολάσπες και συνεχόμενο batonage για δυο μήνες μετά το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης.
ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Στο χρώμα τριανταφυλλί, με ιριδίζουσες ανταύγειες. Στη μύτη, μια αρωματική παλέτα με νότες από κεράσι, άγρια φράουλα, τριαντάφυλλο και καραμέλα βουτύρου. Με διακριτική οξύτητα και εκφραστική επίγευση.